Brödet blev kesobröd ifrån Söta Saker, det blev mycket gott och saftigt. Av det gjorde vi smarriga mackor med olika pålägg.
Mitt favoritrecept på Chocolate Chip Cookies kommer ursprungligen ifrån Vår Kokbok. Man kan variera i oändlighet, idag blev det överblivna mini Smarties ifrån lördagens godispåse och Valrhona Chocolate Pearls.
Ett tips är att klicka ut smeten med en glasskopa och sen trycka ut dem lite, då blir de runda och fina.
Chocolate Chip Cookies
Ugn 175 grader
75 gram rumsvarmt osaltat smör
1/2 dl strösocker
1 dl farin socker
1/2 dl muscovadosocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
125 gram mörk hackad choklad el Smarties, Non-Stop, M&M
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, chokladen el godiset och salt i en bunke. Rör smör och alla olika sorters socker till en porös smet i en annan bunke, blanda sist ner ägget. Blanda ner mjölet i sockersmeten.
Klicka ut smeten med två skedar eller en glasskopa (min har jag köpt på Clas Ohlson, den är helt underbart bra att ha till både glass och kaksmet)
Grädda i 10-15 min beroende på tjocklek.
3 kommentarer:
Ser jättegoda ut! Smart idé med glasskopan :)
Vilken fin blogg och fina bilder! Här kommer jag att titta in fler gånger ;) Ha de gott!
Aha ifrån bibeln(vår Kokbok) dessa måste testas. En sån glasskopa har jag letat efter men inte hittat det blir en tripp till Clas Ohlsson ser jag men utan Martin (blir så dyrt då HiHi!).
Skicka en kommentar