torsdag 13 maj 2010

Congo bars el. Brookies




Receptet är ifrån bakgurun Bakerella. En blandning av Choholate Chip Cookies och Brownies. Brookies! Eller Congo Bars som de tydligen hette. Underbart goda och de går ju också att variera i all oändlighet. Detta blir en stor rejäl sats med kakor, men så är det ett amerikanskt recept också.

6,5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1/5 tsk salt
150 gram rumsvarmt smör
450 gram råsocker (jag hade endast 360 gram hemma så jag tog lite farinsocker också)
3 ägg (amerikanska recept brukar betyda lite större ägg än vad vi normalt har, verkar smeten vara för torr när du blandat ihop den, knäck ett ägg i en kopp och vispa med en gaffel, tillsätt lite ägg i taget tills smeten blir lite kletigare)
1 tsk vaniljsocker
ca 150 gram hackad mörk choklad
1 dl grovt hackade nötter (valnötter,hasselnötter och mandel. Rostade en stund i ugnen)

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke, ställ åt sidan.
Blanda ihop smör och råsocker, antingen med elvisp eller i en assistent. Knäck i ett ägg i taget och blanda runt mellan varje. Blanda i vaniljsockret, chokladen och nötterna. Blanda sist ner mjölblandningen.
Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 30x22 cm. Bred ut smeten i formen.
Grädda i 175 grader i ca 20-30 minuter eller tills ovansidan är gyllenbrun.

5 kommentarer:

Anna sa...

Ser helt sjukt gott ut!! Måst definitivt pröva! Tack för receptet, glad att jag hitta hit :D du har recept helt i min smak! :)

Carolina sa...

ser fantastiskt ut! tack för att du postade receptet med svenska mått, jag är en stadig anhängare av bakerella men har svårt för de amerikanska måtten! :)

Daniella - BakeCake sa...

Oj så gott det ser ut! Och du tar så underbara bilder! Ha en jätte skön vecka! Kram Daniella - BakeCake

Emmelie Johansson sa...

ÅÅ dessa kakor åt jag i USA! Nu ska jag testa receptet och se om de är lika goda : )

Johanna sa...

Ser supergott ut!

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails