tisdag 13 april 2010

Dulce de leche Brownies


Om jag var amerikan skulle jag säga att de här var Ooey Gooey Yummy Yummy. Men det är jag inte så jag borde komma på ett svenskt uttryck som passar men det dök inte upp något. Jag kokade mer Dulce de leche igår eftersom den första omgången tog slut väldig snabbt (den är farlig den där såsen) för att jag ville prova att baka med den. Jag använde mitt vanliga chokladbrownie recept och hade i hasselnötter, rostade pinjenötter och Dulce de leche. Brownies är en av mina absoluta favoritbakverk, de går att variera i oändlighet och det är alltid lika gott. Jag vill ha mina brownies kladdiga men fasta och med mycket chokladsmak.

200 gram smör
200 gram mörk choklad (jag brukar ta en del 70% och en del vanlig blockchoklad)
3 ägg
3 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver (vaniljsocker går oxå bra, ta 1 tsk då)
2 dl mjöl
hasselnötter
pinjenötter
ca 1/2 -1 dl Dulce de leche (så här gör man den)
flagnad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och lägg i chokladen så att den smälter med smöret i en lite större kastrull. Ställ åt sidan för att svalna lite.
Klä en form med bakplåtspapper, helt en fyrkantig eller rektangulär ca 20x20. jag brukar spreja eller stryka på lite olja i formen innan jag lägger i bakplåtspappret så sitter pappret fast bra. Lägg i ägg, vanilj, socker och mjöl i kastrullen och blanda runt. Tillsätt ev nötter. Häll smeten i formen.
Ringla eller dutta Dulce de leche över smeten, det får gärna bli lite större "klumpar" lite här och var. Strö över flagnad mandel.
Grädda i 25 min. (Min ugn är dum så jag har ingen exakt tid, kakan ska vara  lös i mitten med fastare kanter, man tror att kakan inte är riktigt färdig, men det är den)
Låt svalna och skär sedan upp i mumsbitar.

1 kommentarer:

Bakeoholic sa...

Ser fruktansvärt chokladigt och gott ut!

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails