fredag 9 april 2010

Hallon Makroner


De passar så bra nu på våren, de pastellfärgade makronerna. Det kommer att bli mycket maräng på kalaset på lördag, det slumpade sig så. Men det gör inget, det är ju så gott.
Dessa macarons är bakade enligt Hello Sugar receptet. Jag följde receptet noggrant men blandade inte tillräckligt mycket i slutet, jag tycker att de blir bättre när man tar i lite extra även om det går emot allt man vet om marängsmetar. Men makronerna blir slätare och glansigare då. Jag kan ju säga det att man bör ta i rejält om man färgar dem, jag trodde att jag gjorde det men jag skulle tagit i ännu mer. Mycket av färgen försvinner. jag tror att jag ska skaffa några pulverfärger, det borde vara allra bäst då de är lättare att dosera och blandar sig bra i smet. Till fyllning gjorde jag en hallonsmörkräm med frysta hallon. Kakorna blev underbara och de ligger nu i en lufttät plastlåda i kylen tills på lördag, de blir extra goda då tycker jag. 

Hallonsmörkräm:

ta fram ca 1/2 dl frysta hallon och låt dem tina. Pressa dem  med en sked genom en sil, så att du får bort de flesta kärnor. Det går bra att använda 2 msk hallonsylt också, men jag tycker att det blir så sött då. 
100 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Lägg smöret i en bunke tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Vispa med elvisp tills det blir krämigt och lite luftigt. Vispa ner äggulan och 1 msk av hallonen. Smaka av och tillsätt mera hallon tills du tycker att det smakar mycket hallon.
Jag tycker inte särskilt mycket om smörkräm i vanliga fall men med frysta hallon (eller något annat fryst bär) blir det en syrlig smörkräm som inte känns så sliskig och som gifter sig utmärkt med de söta makronerna.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails