Det var tänkt att bli Cupcakes med någon sorts chokladfrosting men det blev goda muffins istället. Vi hade flera äpplen vi behövde bli av med.
Lillgrabben hjälpte som vanligt till, han är en mästare på att knäcka ägg.
Äpple, kanel och choklad kanske inte är någon vanlig combo men gott blev det.
För att göra 12 st behöver du:
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1/2 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 70-100 gram blockchoklad, finhackad
3 äpplen
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Skala äpplena och riv 1 av dem grovt. Kärna ut de andra två och lägg i en påse tillsammans med socker och kanel, skaka.
Blanda ner smörmjölken och det rivna äpplet i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, fint hackad choklad och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. (det kan bli lite smet över)
Stick ner äpplebitar i varje form, de ska vara helt täckta av smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar