Servera gärna med en klick lättvispad grädde eller en kula glass.
Ugn: 175 grader
75 g smör
2 mogna bananer
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
2 ägg, gulorna för sig och vitan för sig
100 g blockchoklad, hackad
2 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
hackade valnötter om man så önskar.
Smält smöret, låt svalna
Mosa bananerna, blanda ner smör, mjölk och ägg gulor till en smet.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i banansmeten.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten.
Häll i smeten i en smord och bröad (jag använde kokos vilket blev extra mumsigt) form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen 30 till 40 min. Den ska vara knappt färdig i mitten för då blir den extra saftig och smaskig ;)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar