söndag 14 februari 2010
Valentin Cupcakes
Självklart blev det bak idag. Chokladcupcakes med vaniljfrosting. Underbart goda och enklare än man kan tro.I dessa är det hallon och även Nutella för att få lite nötsmak. Det kan man helt hoppa över, de är väldigt chokladrika i smaken.
Receptet är en mix av flera olika recept och nu tror jag att jag har hittat ett vinnande cupcake recept till själva kakan. Dekorationerna är gjorda i smält vit choklad med lite karamellfärg. Sen toppade jag det hela med jordgubbskulor.
Jag gjorde halva receptet idag, det räcker till ca 9 st lite mindre. Hela receptet blir 12st stora (amerikanska) formar.
Receptet kommer här:
100 gram smör
3dl mjöl
1 1/2dl kakao
3 dl socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk äkta vaniljpulver
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl varmt vatten
1 -2 msk Nutella
frysta hallon
potatismjöl
Smält smöret, låt svalna
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör ner äggen, mjölken, vattnet och Nutellan i smöret.
Blanda försiktigt ihop allt i bunken.
Fyll formarna till 2/3.
Lägg lite frysta hallon i en liten skål, strö över lite potatismjöl och blanda runt.
Tryck ner hallon i varje form, täck helt med smet.
Grädda i 175 grader i 20 min.
Frosting
4 msk rumsvarmt smör
100 gram Cream Cheese
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Vispa smöret i en bunke med elvisp tills det blir krämigt, vispa ner Cream Cheese och vispa det fluffigt. Häll i florsocker och vaniljsockret lite i taget och vispa till en slät massa.
Låt den kallna en stund i kylen så går det lättare att spritsa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentarer:
Åh dom såg väldigt goda ut! :)
Vad använder du för fotoprogram, du har så fina bilder. :-D
Skicka en kommentar