onsdag 24 februari 2010

Sugar cookies - I väntan på våren

Mördegskakor, gammalt recept ifrån min mormors receptbok (det står att de heter mördegskakor, men det är bakpulver i och vaniljsocker) i form av blommor och fjärilar som spudlar av vårkänslor. Degen blir mycket god lite knäckig i smaken och håller formen otroligt bra. Lillkillen hjälpte givetvis till och det är han som med ytterst lite hjälp har gjort de gula "blomknapparna"
Kakorna är dekorerade med kristyr och sockerpasta. Det svåra var att få till kristyren den blev alldeles för hård och ville inte flyta ut så där fint och jämt som jag tänkt mig.
De stora knapparna är gjorda av sockerpastan som blev över, de sparas som dekoration till någon annan gång.( Till Elliots stora besvikelse)

Här är 4-åringens mästerverk med sockerpastan, jag kavlade dock, det tyckte han var lite jobbigt.

De stora kakorna blev lite mastiga att äta, det är ju väldigt mycket socker på dem, så nästa gång blir det bara mindre kakor.


Nu väntar vi bara på de riktiga blommorna och fjärilarna, men de lär väl dröja.

(Önskar du receptet på småkakorna så ordnar jag gärna det.)

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vilka härliga kakor. Dottern ska snart fylla år & prinssesor är det som gäller i år. Så nu är jag ute efter ett gott recept att kunna göra prinssesiga kakor på. Så du får gärna mail mig receptet för de ser ju så ljuvligt goda ut :) Mvh Susanne_1980@hotmail.com

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails